Kaffedyrkning i Etiopien
De fleste producenter i Etiopien er småbønder, og størstedelen dyrker fortsat kaffe ved hjælp af traditionelle metoder. Kaffen dyrkes som en del af en integreret "kaffehave" og samdyrkes med andre afgrøder til fødevarer. Kaffen dyrkes, høstes og tørres næsten udelukkende ved hjælp af manuelle metoder.
Forarbejdning af kaffe i Etiopien
Natural var den oprindelige forarbejdningsmetode, og var grunden til, at kaffe fra Etiopien i mange år var en ganske særlig oplevelse. Grunden var at kaffebærene blev tørret på tynde klæder direkte på jorden, og at processen var meget svær at styre. I dag er forarbejdningsmetoderne væsentligt forbedret, og kaffen forarbejdes på mange forskellige måder.
Kafferegioner
Terroir i Etiopien
Etiopiens terroir er formet af landets høje beliggenhed, vulkanske jord og tropiske klima. I regioner som Sidamo, Yirgacheffe og Gedeb skaber kombinationen af næringsrig, veldrænet jord, stabile temperaturer og rig nedbør ideelle forhold for kaffedyrkning. De mange mikroklimaer og den store biodiversitet giver et komplekst vækstmiljø, hvor kaffeplanterne trives naturligt i skyggen af træer og sammen med andre afgrøder.
Kaffesorter i Etiopien
Størstedelen af kafferne, der dyrkes i Etiopien, kaldes ’Heirloom’, og er lokale sorter eller ’etiopiske arvesorter’. Der findes tusindvis af disse sorter, som både vokser vildt og er naturlige og hårdføre planter. Andre sorter, der dyrkes i regionen, er udviklet af Jimma Agricultural Research Centre (JARC). JARC er et vigtigt forskningscenter i Etiopien, og har udført omfattende arbejde med at udvikle sygdomsresistente og højtydende sorter, som stadig leverer høj kvalitet i koppen.