Søg
Ristegrad
Verdensdele
Blends
Semiautomatiske espressomaskiner
Brands
Kaffefiltre
Vandfiltrering
Espressobryg
Rengøring
Kaffekværne
Kafferistning
Event & Team building
Smag og Sensorik
Barista teknik for professionelle
Kaffebrygning
Barista teknik
Latte-Art
Ristet kaffe
Hvor kommer din kaffe fra?
Kaffeguides
Kaffeordbog
Velkommen til kaffens egen lille opslagsbog – for alle os, der elsker duften, smagen og historien bag bønnerne. Her finder du forklaringer på alt fra de nørdede fagudtryk til de små hverdagstermer, vi baristaer slynger om os med.
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | Æ | Ø | Å
Arabica
AeroPress
Barista
Blooming
Bønner
Cappuccino
Crema
Cold Brew
Doseringsforhold
Drypkaffe
Distribuering (espresso)
Espresso
Ekstraktion
Espressomaskine
Filterkaffe
Flat White
Frugtsyre
G – Geisha (kaffesort)
Godshot
Grinder (kværn)
Honey process
Hario V60
Håndbryg
Instant coffee
Italiano (espresso-stil)
Iced Latte
Java (kafferegion)
Jespersen-effekt (smagsbalance)
Jura (kaffemaskine-brand)
Kaffe
Koffein
Kopkvalitet
Latte
Latte Art
Lysristet
Mørkristet
Mellemristet
Macchiato
Natural process
Niche Zero (kværn)
Nitro coffee
Oprindelse
Omrøringsteknik
Overekstraktion
Pour-over
Presskanne (stempelkande)
Pre-infusion
Q-grader
Quality score
Quakers (defekte bønner)
Ristning
Robusta
Ristningsgrad
Specialkaffe
Syrlighed
Sort kaffe
Terroir
Tampning
TDS (Total Dissolved Solids)
Under-ekstraktion
Umami
Uganda (kaffeland)
V60
Vienna roast
Varmekontrol
Washed process
Wet mill
WDT (Weiss Distribution Technique)
X-factor (unik smagsprofil)
Xenia (espressomaskine)
Xylem (vandtransport i kaffetræer)
Yirgacheffe
Yemen
Yield (udbytte i bryg)
Zambia (kaffeland)
Zero retention (kværne)
Zest (citrusnoter i smag)
Økologisk kaffe